Dagens Nyheter Publicerad 2014-03-09 kl 11:50

Inrikes.

Pastor Ulf Ekman, grundare av Livets ord, lämnar församlingen och konverterar och blir katolik.

Han skriver själv på Dagens Nyheters debattsida att han och hans hustru Birgitta har omprövat sin övertygelse och kyrkliga praxis och nu lämnar Livets ord "för att denna vår bli upptagna i den katolska kyrkan".

Ulf Ekman ber också om ursäkt för "lidande och sår" som människor tillfogats genom kontakter med Livets ord: "I detta har jag själv och andra företrädare för Livets ord ett ansvar, och jag är uppriktigt ledsen över det som sårat och det som har orsakat att människor fått lida."

Joakim Lundqvist, som efterträdde Ulf Ekman som förstepastor i Livets ord förra året, säger i ett pressmeddelande att församlingen inte går samma väg som grundaren och hans hustru.

"Det steg Ulf och Birgitta nu tar sker utifrån en personlig kallelse och är därmed också skilt från Livets ord som församling och arbete".

När det gäller församlingens framtida inriktning säger Joakim Lundqvist att man ska fortsätta att vara en "evangelisk, karismatisk församling".


Kommentar av Thorbjörn Johansen.

Ekman har tjänat bra på sin församling under åren 1983-2014 och har säkert kunnat lägga undan en nätt liten slant. Han har även köpt en herrgård och diverse annat kostsamt, som församlingen har bidragit till, via kollekter på Livets Ord. Nu behöver han inte längre sin församling när hans ekonomi är ordnad. Så nu får de klara sig själva.

Låt oss be och hoppas att Ulf Ekman blir härligt frälst och inte fortsätter att vara katolik.

Det är hederligt av honom att bekänna att många farit illa under hans tid på Livets Ord.


Kommentar av John S. Torell.

Detta är mer än bedrövligt. Efter att ha kört mycket av den svenska kristendomen I botten går Ulf nu över till katolikerna.

Nu har han blivit fylld av onda andar och får leva ut sitt liv på denna jorden, innan han hamnar I helvetet. 

Varför tror jag att han kommer att hamna I helvetet? Han har tagit bort mycket ur Biblen under årens lopp, och Jesus har sagt, att om man tager bort ifran Guds Ord, så tager Gud bort hans namn ur Livets Bok. (Upp 22: 18-19)

Tyvärr så har många av de svenska översättningarna av Biblen följt Westcott och Hort, där står då Livets Trad, istallet för Livets Bok.

Tillbaka till Svenska sidan