INSÄNDARE I JÖNKÖPINGS-POSTEN, LÖRDAG 25 APRIL 2009

Varför skyddar Sverige rasismen i Israel?

 Av Margareta Johansson

På FN-konferensen nyligen tågade Sveriges representant ut när anklagelser riktades mot Israel för rasism. Israelerna själva har aldrig gjort någon hemlighet av att man värderar människor olika. Tvärtom är ju själva idén med statsbildningen att vara en stat för judar. Begreppet etnisk rensning fanns ju inte när de sionistiska terroristerna började sin mission, men det var och är ju ändå precis vad det handlar om. Det svenska FN-sändebudet Folke Bernadotte var inte beredd att gå sionisternas ärenden. Han blev ett offer för den ökända Stern-ligan, så var ligger det svenska intresset för att skydda rasismen i Israel?

Vinterns bombräder mot Gaza är inget unikt. Bara i raiden mot den lilla byn Deir Yassin 1948 dödades 254 civila. Liksom i Gaza i år var de flesta kvinnor och barn. Just nu försöker de israeliska myndigheterna med olika administrativa beslut driva ut den arabiska befolkningen ur östra Jerusalem medan omvärlden förhåller sig märkvärdigt passiv. Annekteringen av östra Jerusalem var ett brott mot folkrätten och att driva ut den arabiska befolkningen kan rimligtvis inte ses som något annat än etnisk rensning.

Varför skall Israel inte mätas med samma mått som andra stater? Vad har Sverige för intresse av att skydda rasismen i Israel?. Sverige borde istället stödja de krafter som arbetar för fred och rättvisa i Israel och Palestina.”

KOMMENTAR:

Beror stödet för det nuvarande politiska Israel på att man tror att Nya Förbundet i Bibeln inte gäller de sekulära judarna i dagens Israel utan att de seloter (sionister)

och fariséer som bor där nu har en egen väg till Gud, utan Jesus? Enligt Bibeln har Gud inget anseende till personen, utan alla människor måste anlita Guds Son, Jesus Kristus, som sade:

”Ingen kommer till Fadern utom genom mig.”


Gå tillbaka till Svenska sidan