Av Thorbjörn Johansen, EAEC, den 2 september 2013

Bosse Schön var en journalist och dokumentärfilmare som under det sena nittiotalet sökte efter sanningen om de svenska soldaterna som blev volontärer i Hitlers armé. Han genomsökte vissa arkiv i Sverige och Tyskland. Schöns internationellt uppmärksammade bok hette "Svenskarna som stred för Hitler." Den borde ha hetat "Svenskarna som stred mot Stalin."

Han reste genom sex länder i de svenska soldaternas spår och intervjuade de män som när de inte längre har något att förlora berättade om den tid när de stred för Hitler-Tyskland, en av 1900-talets mest avskydda regimer.

Svenskarna som stred för Hitler var en dokumentärserie i SVT som visades tre måndagar, 3, 10 och 17 januari 2000 och i somras i repris. Dessa svenskar stred alltså frivilligt för Tyskland under andra världskriget. "Hade vi haft en aning om de gräsligheter som Hitler bedrev i koncentrationslägren hade vi genast gett oss av" sade en numera väldigt gammal man i programmet. "Vi ville bara kämpa mot bolsjevismen."

ÖSTFRONTEN 1943

En i kompaniet, låt oss kalla honom Erik, hade förlorat en vän, och man hade inte funnit ett spår av honom på flera dagar. Erik beslöt då köra in i fiendezonen med ett lok för att se om han kunde finna sin vän sårad, men med livet i behåll. Efter några vågsamma kilometrar in över de sovjetiska linjerna kom Erik och hans vänner till en lada. Där hängde den eftersökte svensken, korsfäst med huvudet neråt på väggen och även tre andra svenska soldater också de korsfästa, och man hade skurit upp Eriks kompis mage så att tarmarna hängde ut.

Erik ville ta med sig kroppen för en hedervärd begravning och lade honom därför uppe på loket, som skakade och vibrerade när de körde. Tarmarna på den olyckliges kropp hängde ner och riskerade att komma under hjulen, så Erik kände sig nödsakad att sätta sig över honom på loket för att vännens kropp inte skulle falla av loket. De kom slutligen lyckligt tillbaka igen. Denna händelse blev till ett trauma som har plågat Erik hela livet.

MISSTÄNKT LIKT SMERSH

En tysk soldat från Norge sade att "ryssarna" brukade hugga av händer och fötter på sina fiender och skar av deras genitalier vilka de sedan stoppade i munnen på dem. Men den gren av den sovjetiska säkerhetstjänsten som kallades "Smersh Shpionam" (Död åt Spionerna), härjade bakom linjerna på sovjetiskt område. Smersh var de värsta kriminella drägg av lejda banditer som Stalin kunde uppbringa. Dess avskyvärda personal bestod mest av blodtörstiga judiska skurkar. Alla deras chefer var judar. Smersh hånade och skrattade åt sina offer.

Att den från början var en frimurarförening syns på den pyramidala formen på symbolen för Smersh; en jordglob omsluten av den kabbalistiska "heliga ormen," judarnas messias. Ormen på bilden har även gifttänder som tänktes hugga in den ryska bokstaven sha (ш) i offret.

 

 

SLUT


Copyright © 2013 – European American Evangelistic Crusades (EAEC), Inc.
P.O. Box 166, Sheridan, California 95681 USA

Tillbaka till Svenska sidan

We are willing to die in the name of Jesus. Are you certain that YOU are willing to die in the name of Satan?