Av Thorbjörn Johansen den 15 februari 2014

Den rörelse som allmänt kallas Skrattväckelsen eller Helig Dryckenskap står under mäktigt beskydd av Ulf Ekman, ty denna "pingstförsamling" i Älmhult är en Livets ord-församling.

För ett antal veckor sedan bröt den s k skrattväckelsen ut vid en kampanj (som ännu pågår) i ledning av ca 45-årige Jens Garnfeldt, som är dansk, men predikar på engelska och låter sig tolkas till svenska. En gång glömde han bort sig och fortsatte predika, nu på en lättförståelig danska. Tolken måste också ha fått hjärnsläpp, för nu började han översätta från danska till engelska.

Jens citerar Lewi Pethrus som angående känslostormarna i pingströrelsen ska ha sagt:

"Det är bättre att det kokar över än att det inte kokar alls."

När Jens skriker Joy!...Joy!...Joy! och har kört ett inledande kortare skratt själv, så bryter jublet ut och folket skrattar så tårarna rinner. Utom en pojke på 14-15 år i en av stolsraderna som inte verkar ha självförtroende nog (i sin utsatta position) att antingen skratta eller gå runt som de vuxna eller att helt enkelt gå ut. Stackars pojke! Ur hans ögon lyser skräck och ångest.

När publiken verkar ha skrattat ifrån sig får Jens åter ett av sina utbrott och skriker:

"glädje, glädje, glädje!" Och, "Något händer med dig, det är den Helige Ande!"

Och en ny runda skratt påbörjas i salen. Man skrattar i en timma till, minst. Flera tanter och farbröder kryper runt på golvet. Sedan kallar Jens Garnfeldt fram två tjejer i 20-årsåldern och skrattar högt själv, tydligen för att framkalla flickornas skratt, och dessa viker sig dubbla.

De flesta i denna konstiga församling skrattar en stund till, slår sig själva på knäna och vrider sig av skratt. En man fick spasmer.

Jens Garnfeldt måste bort. Hans tilltag liknar moon-sektens och scientologins metoder med tankekontroll. Människor blir skadade psykiskt och det kan ta åratal att komma tillbaka, om det ens händer. Även Livets ord är en kontrollerande sekt, lika farlig som de andra. Till de kristna som har hoppat på detta skenande tåg säger jag med Jesus:

"Se till att ingen förvillar er." (Matteus 4: 24)

Skakad går jag ut från denne kontroll-freaks möte och tänker inte sätta min fot där mer, det är visst och sant.

SLUT


Copyright © 2014 – European American Evangelistic Crusades (EAEC), Inc.
P.O. Box 166, Sheridan, California 95681 USA

Tillbaka till Svenska sidan

We are willing to die in the name of Jesus. Are you certain that YOU are willing to die in the name of Satan?