av Thorbjörn Johansen den 24 november 2014

Minns du sången? Det finns de som varken har tv eller dator. Förse dem med dessa sånger!

Åren 1997-2000, tror jag det var, gick det otroligt nog ett kristet sångprogram i SVT, som var mycket omtyckt och människovänligt. Men ett sådant program föll inte "humanisterna"(läs: judar på SVT) på läppen och det myglades därför i det fördolda för att kunna avskaffa dessa program. Det sista året det gick på tv söktes tillstånd för ännu en säsong med programmet i tv, men det blev nej från SVT:s sida.

Svepskälet som SVT körde med var att Minns Du Sången hade blivit för "kommersiell." – De hade nämligen (som andra artister) gett ut en skiva med förträfflig andlig sång och musik. Det gick ju inte an...

Det hör till saken att man samtidigt lät "artisterna" i exempelvis "Allsång på Skansen" plugga sina låtar på skansen för att senare ge ut dem på CD. Man kan nämna några namn, exempelvis Lasse Berghagen, Lotta Engberg och senare Lena Ph. som efter ett bejublat framträdande där hon "älskade" med mikrofonstativet och sedan fick en megahit med samma sång.

Då var det inte något snack om kommersialism!

Ja, så gott som alla svenska artister har hela tiden gett ut CD-skivor, så varför fick inte Minns Du Sången presenteras som köpalternativ liksom de som sjunger djävulens låtar får lov?

En fråga att ställa till de judiska cheferna på tv.

Se flera avsnitt av Minns du sången på tvinterplay.

Minns du sången på facebook.

Tillbaka till Svenska sidan