Israel's Omänskliga Krig

Av Toby Johansen EAEC den 16 januari 2009

Israel gnäller om att palestinierna får vapen från Egypten, att de gräver nya tunnlar när de gamla upptäcks. Men vem har sagt att de inte skall få militär hjälp av sina grannstater? USA och andra västländer har rustat Israel till tänderna! För övrigt är detta precis samma situation när Vietnamkriget pågick; USA låg på med allt de hade för att besegra Nordvietnam, medan Nordvietnam fick militärt stöd från sina vänner i Sovjetunionen.

För närvarande släpper israeliska plan ner fullt med papperslappar över ett område i Palestina, där det står att palestinierna måste utrymma byarna därför att israelerna tänker bomba. ”Men vart skall vi ta vägen,” säger en förtvivlad svensk palestinier som bor i ett sådant område. ”Vi har ju ingenstans att ta vägen.”

Kanske Israel menar att de skall lämna det lilla de har (ibland finns inte ens vatten), och ge sig ut att börja vandra på vägarna under bombanfallen? Hade du gjort det? Sådant är Israels omänskliga krig just nu. 13 israeler döda mot över 500 döda bland palestinierna, av dem mer än 300 döda barn! Tror ni fortfarande att judarna i Israel är Guds folk? Jag tycker synd om missionsvänner som tar fel på Israel och den kristna kyrkan. Ni kan inte vara riktigt navlade.

En insändare i Jönköpings-Posten 15/1 2009 beskriver den nuvarande situationen på ett mycket bra sätt:

”Israel vs Gaza

Stor Kraftig Grabb sitter på liten mager grabb och låser hans armar. Liten mager grabb försöker komma loss, få litet rörelsefrihet, sparkar och bits.

Stor Kraftig Grabb ger liten mager grabb några rejäla snytingar, så att han skall hålla sig lugn. Säger sen ”Jag slog ju bara i självförsvar”.


Gå tillbaka till Svenska sidan