Bär Hamas Skulden?

Av Toby Johansen EAEC, 2009-01-05

”Hamas bär skulden”, står det med stora bokstäver i Världen Idag (VID) idag.

Jag trodde det var sionism som bar skulden till krigen i Mellanöstern. I alla fall verkar israelerna tycka att det är ”säkrast” att stå på avstånd och skicka missiler rätt in i folkmassor i Ghaza, i hopp om att träffa någon Hamasledare. Det vore ärligare och hederligare om de hade gått in och tagit strid man mot man. De har ju överlägsenhet när det gäller vapen.

Hamas får pengar från Iran, heter det. Är det märkligare än att nordvietnameserna en gång fick ekonomiskt stöd från Sovietunionen medan Sydvietnam fick stöd och vapen från USA? Då som nu i riklig mängd precis som staten Israel får toppmoderna vapen av olika slag, och pengar beräknade till 10 miljarder om året från USA.

Dessutom kämpar palestinierna ett rättfärdigt krig. De har varit ockuperade av Israel i över 60 år. Vet Israel hur mycket hat som kan dämmas upp i människorna under en så lång tid? Inte underligt då att de förskräcker de civiliserade människorna här i väst. Förr bar nazisterna skulden till allt ont. Nu är det palestinierna. Om man får tro Israels propagandaministerium.

Josef Göbbels skötte den tyska propagandan. Världen idag sköter om staten Israels propagandavapen så det kommer till sin rätt. Iran är måttfull i sin propaganda jämfört med Hitlertysklands. Israelerna överträffar både nazister och iranier!


Gå tillbaka till Svenska sidan