Världen Styrs Av Goldman Sachs!

Sammanställning av Thorbjörn Johansen den 17 oktober 2011

En börshaj var ovanligt ärlig i en intervju med BBC. Han menade att de stora bankhusen inte är intresserade av de olika regeringarnas räddningspaket utan välkomnar en börskrasch eftersom de tjänar på den.

Börshandlaren Alessio Rastani från London säger själv att han varje kväll önskar att det snart kommer en recession som den på 30-talet. Det finns stora pengar att tjäna på det säger han.
– Det kommer en krasch snart och den kommer att bli hård, säger han.

De stora finanshusen och instituten vet att börsen är körd, euron bryr de sig inte så mycket om längre, och de flyttar över sina tillgångar till tryggare investeringar. De räddningspaket som politikerna håller på med kommer inte att fungera, menar han.

Reportern frågar honom vilka åtgärder politikerna bör vidta för att handlare och investerare  ska bli nöjda och optimistiska.
– Personligen så bryr jag mig inte om huruvida det går bra. Jag är handlare och jag bryr mig om att tjäna pengar. Vi är inte intresserade av att fixa ekonomin.

Reportrarna tappar hakan totalt när han fortsätter:
– Regeringarna styr inte världen, Goldman Sachs styr världen, och Goldman Sachs struntar i de här räddningspaketen.

Han spår att det kommer en allvarlig recession inom tolv månader och miljoner människor kommer att förlora sina besparingar i ett svep. Där finns samtidigt stora pengar att tjäna, om man vet hur man ska göra. Det kan vanliga människor också göra, inte bara eliten.

Han ger alla rådet att förbereda sig inför den kommande kraschen.

Det Europa väntar på nu är en man som kan rädda situationen. Som man redan har sagt inom EU: ”Vi välkomnar en stark ledare,  människa eller djävul.” Till exempel Bibelns Antikrist ...


Gå tillbaka till Svenska sidan