De "Toleranta" Stämplar Mig Som Intolerant

Av Roger Enqvist, Tibro

Sitter och läser Anja Gatus alster "Tystnaden skrämmer mest"på Sydsvenskans webb samtidigt som jag sneglar på Kvällsöppet med Ekdal på 4:an. Som straight man i mina bästa år kan jag inte låta bli att le åt alla som hyllar denne modige fotbollsspelare som har "kommit ut."

Till saken hör att jag är av den åsikten att utlevd homosexualitet är fel. Ja, du läste rätt. Jag tycker faktiskt det och jag står för det. Tänk dig att exempelvis Zlatan eller Erik Hamrén "kommer ut" i morgon med bekännelsen att de tycker som jag. Undrar hur många Anja Gatu som kommer att applådera deras bekännelse och dessutom kalla den modig och andra superlativ? Jag skulle kunna ägna många löpmeter text till att förklara mitt ställningstagande men tycker inte att jag behöver det.

Jag måste kunna respekteras för mina åsikter utan att lynchas av intoleransens mobb. Men det kan jag inte i dagens Sverige. Hur många kända ledare inom idrottsvärlden skulle våga bekänna att de faktiskt tror att utlevd homosexualitet är fel? Har vi någon modig som vågar? Tystnaden skrämmer mest. Jag vill vara övertydlig. Min åsikt betyder inte att jag hatar homosexuella, vare sig män eller kvinnor. Min övertygelse driver mig inte att jaga homosexuella till döds. Debatt- och åsiktsklimatet i Sverige tvingar mig att förtydliga mig. Det är inte politiskt korrekt att dela min åsikt. Jag blir stämplad som homofob, jag blir stämplad som intolerant. De som stämplar mig är de toleranta som inte tolererar mig eller mina åsikter.

Jag har andra åsikter som inte heller anses rätt i dag. Jag anser till exempel att abort är fel. Jag är en pragmatisk man och inser att abort kanske måste användas i sällsynta fall, men tycker att det är principiellt fel. Abort är en dålig lösning på ett svårt problem.

Jag är även Jesustroende och medlem i en frikyrka, i Sverige år 2011 (e Kr). Det är det värsta man kan göra och stå för. Lunds universitet fick ny rektor, Per  Eriksson. -Läs alla alster som journalisterna på Sydsvenskan skrapade ihop så förstår ni vad jag menar och vad min poäng är! Hade rektorn för Lunds universitet varit homosexuell muslim, ja då hade det politiskt korrekta Sverige hamnat i trans. Återi måste jag vara övertydlig och meddela att jag inget har emot vare sig homosexuella, muslimer eller rektorer. När Sydsvenskans Anja Gatu ställer sig i kören av toleranta medmänniskor är det modigt att sjunga solo som stämplad homofob. Inte bara för sakens skull utan för sin övertygelses skull.

KOMMENTAR

Av Toby Johansen, Hok

Lika illa är det att man blir kallad antisemit trots att man vill att alla judar skall bli frälsta, när man inte som Ulf Ekman tror att judarna har en särskild frälsningsplan. Jag tycker inte om att "demokratin" Israel hela tiden försöker decimera den palestinska befolkningen. Det får man ju säga i media men inte i Ekmans tidning Världen Idag, eller tidningarna Dagen eller Hemmets Vän.

Men att judar har en religion med en teologi som innebär att de med sin Hollywood-moral skall ta över hela världen, göra Israel till världens huvudstad och hedningarna till slavar får man inte säga, fast det är lika sant. Då kommer Alf Svensson med pekpinnen.

Likaså fick jag ett mail från Ruben Agnarsson på Världen Idag om att jag hade fördomar mot katoliker fast jag bara kritiserade den gärningslära inom katolicismen som säger att man kan bli frälst genom goda gärningar. Tala om att bli stämplad.


Gå tillbaka till Svenska sidan